Popis
Chuť aj zelenkavá farba sú veľmi charakteristické pre múku získanú zo semien jednej z najcennejších plodín. Môže sa použiť úplne alebo čiastočne do veľa pokrmov a receptov. Odporúča sa tiež pre vegetariánov, vegánov a dietujúcich, pretože je vynikajúcou alternatívou k bielej múke.
Pri príprave tekvicovej múky Nature Cookta sú tekvicové semená najskôr očistené od šupky a potom je ich olej za studena vytlačený bez chemikálií. Zvyšné pelety sú jemne zomleté.
Múku z tekvicových semien je možné použiť na mnoho spôsobov. Je vhodná na pečenie chleba a pečiva, ale môžeme si z nej pripraviť aj koláče. Ak na pečivo použijete iba múku z tekvicových semien, pridajte do receptu v množstve vajec ďalšie vajce, inak pri nedostatku lepku získate veľmi drobivú pochúťku. Pretože dokáže absorbovať veľa tekutín a tukov, je vynikajúci aj na zahustenie.
Konzumácia múky z tekvicových semien nie je náhradou zdravého životného štýlu a pestrej a vyváženej stravy.
Nutričné hodnoty
Energetická hodnota |
Na 100g |
kJ |
1479 |
Kcal |
352 |
Výživové hodnoty |
|
Bielkoviny (g) |
61,76 |
Sacharidy (g) |
4,31 |
z toho cukry (g) |
3,95 |
z toho škrob (g) |
0,36 |
Tuky (g) |
7,2 |
z toho nasýtené mastné kyseliny (g) |
3,11 |
Vláknina (g) |
11,22 |
Soľ (g) |
0 |
Hmotnosť | 0.5 kg |
Sacharidy na porciu (?) | do 5g |
Kalórie na porciu (?) | 301-500 Kcal |
Pôvod | Maďarsko |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.