Tortilly s kuracím mäsom

Bežné tortilly patria k ozaj nie moc zdravým jedlám avšak naše nízkosacharidové tortilly majú len 4g sacharidov na porciu, čo je ozaj málo. Preto som si dovolila urobiť po vianočnej objedačke tortilly plnené kuracím mäskom a zeleninou. Nechajte sa mnou inšpirovať a vedzte, že diétu začnete milovať :D

Ingrediencie:

  • 2ks tortilla placiek
  • kúsok cibule
  • 1ks kuracích pŕs
  • kúsok bielej papriky
  • kúsok červenej papriky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 3PL tatárskej omáčky
  • rôzne šalátové listy
  • mix korenia
  • soľ

Postup prípravy:

Nakrájajte si kuracie cecky na také slížiky a osoľte, okoreňte, ako máte radi. Ja som dala korenie spicy chicken a exotic. Premiešajte mäso s koreninami a počkajte cca 5 minút. Potom k mäsu pridajte olivový olej, dajte na vyhriatu panvicu a opečte. Medzitým si nakrájajte kúsky paprík a cibule na menšie kúsky. Očistite cesnak a prelisujte ho do tatárskej omáčky. Premiešajte, aby sa omáčka riadne vychutila. Keď máte mäso opečené, odstavte panvicu z horáku a dajte druhú panvicu, ktorú asi 3 kvapkami oleja namastite. Pokropte trochu tortilly a dajte na vyhriatu panvicu, kde sa pekne vyhrejú a budú mäkkučké. Z každej strany asi 20 sekúnd. Tortillu dajte na tanier a môžete si ju začať napĺňať s tým, že kúsok spodnej časti nechajte voľnú. Tortillu napĺňajte tak,že budete ukladať šalátové listy, zeleninu, mäso a zarobenú tatárku do stredu zhora nadol. Ak máte všetko na tortille poukladané, tak spodnú časť tortilly zahnite smerom ku pripravenej kôpke a následne vezmite ľavý a pravý okraj tortilly a zaviňte. Spodnú časť viac stlačte, aby vám nevypadávala náplň.

Samozrejme môžete do nich pridať čokoľvek, ale nejak takto ich robievam najčastejšie. Zjedla som 2 také plnené tortilly a boli akurát.

Prajem dobrú chuť :)

Danka