Nízkosacharidové kokosové guličky

Ja mám veľmi rada nepečené dezerty a na Vianoce sa veľmi hodí mať niečo low carb, tak vám sem dávam nízkosacharidovú verziu kokosových guličiek. Skúsila som viacero verzii, avšak túto, ktorú vám poskytnem, je mne najchutnejšia a verím, že nebudem jediná, ktorej budú chutiť. Recept je na cca 12 guliek, takže dávku si určite prispôsobte podľa svojej chuti po sladkom.

Ingrediencie:

vla%C5%A1sk%C3%A9%20orechy%20LUBITO.sk

Plus budete potrebovať malé košíčky, v ktorých budú guľky bývať.

Postup prípravy:

Na hrubšie si posekajte alebo rozdrvte tĺčikom vlašské orechy, tak aby neboli príliš veľké. Dajte ich do misky a pridajte mandľovú múku, škoricu, kakao, stéviu alebo xylitol. Majú takú charakteristickú chladivú chuť na jazyku, ktorá sa mi veľmi páči. Riadne zamiešajte všetky suché suroviny.

such%C3%A1%20zmes%20na%20kokosov%C3%A9%20gu%C4%BEky

Rozpustite si 60g masla a pridajte doň vanilkovú arómu a rum. Pridajte ich do misky k suchým ingredienciám a vymiešajte si rukou hmotu. Chvíľu počkajte aby vám trochu maslo prituhlo. Dajte si do stredne veľkej misky strúhaný kokos. Ak máte hmotu príliš mokrú, tak pridajte trochu múky, a keď príliš suchú, tak pridajte masla alebo ja niekedy pridám maslo z orechov, či nátierku, napríklad túto. Je lepkavejšie a vďaka tomu získa zmes tu správnu hmotu. Teraz môžete tvoriť vlastnoručné guľky, ktoré následne vyváľajte v kokose a potom šup do košíčka. Takto vyhotovené guličky dajte do chladničky, aby riadne vytuhli. Po cca 30 minútach môžete papať.

Odporúčam vybrať z chladničky vždy také množstvo aké chcete konzumovať. Inak vám maslo povolí a gulička nemusí držať pekný tvar. Ja otváram chladničku ako pažrút, lebo ich fakt milujem :D

Do zmesy môžete dať aj iné ingrediencie, ako rôzne orieškové maslá, iný alkohol, neosladené gaštanové pyré, ale pozor aby boli stále nízkosacharidové. Vôbec si nerobte starosti, či budú všetky guľky rovnaké, minimálne u mňa to nehrozí. Každej nedokonalosti hovorím, že je to môj podpis :)

Prajem dobrú chuť :)

Danka

Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií tu.