Ceny produktov

Keď sme spustili Lubito, vedeli sme, že príde prvotná odozva na ceny. Práve preto sme sa rozhodli vám niečo k nim napísať, aby ste trochu porozumeli, prečo sú ceny zdravých alebo lepšie povedané špecializovaných potravín vyššie ako bežné.

Základom dobrých produktov je surovina

Začnem asi tou najzákladnejšou vecou, ktorou je SUROVINA. Pestovanie kvalitných surovín prináša vyššie náklady. Pestovatelia si dávajú záležať na kvalite pôdy, jej kyslosti, vlahy, možných škodcov a v niektorých prípadoch aj kvalite vzduchu. Toto sú pestovatelia, ktorí milujú svoju zem a snažia sa pestovať a správať tak, aby jej neškodili. Tieto kvalitné suroviny majú už u pestovateľa vyššiu cenu ako bežne vypestovaná kukurica, špenát alebo pomaranče. A to som ešte nespomenula, že počasie hrá veľkú rolu na to, či vôbec jeho úroda bude, a ak bude, tak v akej kvalite.

suroviny

Výroba špecializovaných produktov

Pokračujem u kupujúceho, čo je v mnohých prípadoch VÝROBCA, ktorý sa rozhodol vyrábať špecializované potraviny. Chce mať prvotriedne suroviny, aby naozaj to čo hovorí o zdravých a kvalitných produktoch aj spĺňal. Uvedomuje si, že dopyt po takýchto potravinách je nižší a s vierou ide do biznisu, že trend po zdravom životnom štýle bude narastať. Teda nakupuje menej a kvalitnejšie ako bežný výrobca. Sú to obrovské rozdiely v odbere suroviny a jej nákupnej cene od pestovateľa.

Vývoj produktov s nízkym obsahom sacharidov, bezlepkové, bezlaktózové

Výrobca dovezie suroviny do svojej firmy a začne sa VÝVOJ tej špeciálnej potraviny, ktorú si môžete nakúpiť aj u nás. Tu hovoríme už o doslova tajných receptúrach a spôsoboch spracovania surovín vďaka čomu majú nízky podiel sacharidov alebo sú bezlepkové či bezlaktózové.

zlozenie nizkosacharidovych potravin

Povedzme, že ten vývoj výrobca už teda má a už aj čo to pretestoval a ide sa k samotnej výrobe produktov. Výrobca ich nevyrobí v miliónoch, pretože si uvedomuje, že oslovuje menší podiel trhu a dopyt bude nižší. Tento výrobca vie, že jeho náklady na suroviny, vývoj a výrobu sú vyššie, a preto CENA produktov bude vyššia.

Distribúcia tovaru

Tento príbeh nekončí, pretože výrobca produkty chce dopraviť do obchodov a nielen na tuzemskom trhu, ale aj zahraničnom trhu. Tu vstupuje DISTRIBÚTOR, ktorý zabezpečí, aby produkty boli v obchodoch a jeho kompletnú logistiku.

Len si predstavte bežného výrobcu, ktorý má obrovské možnosti nákupu surovín a rieši množstvo a cenu, ktorú mú bežný pestovateľ ponúkne. Nerieši, kde bolo to žito alebo kukurica vypestovaná. Či okolo tej repky olejnej prechádzali autá. Bežný výrobca vie, že zasíti väčšinu obyvateľstva a preto lacná surovina a kvantum vyrobených produktov mu dovoľuje mať nízku cenu.

V našom prípade viete vôbec aké drahé sú mandle, ktoré sú obsiahnuté vo väčšine nízkosacharidových produktov?

mandle pre nizkosacharidove potraviny

My sme sa rozhodli mať na tejto stránke produkty s nízkym obsahom sacharidov. Cieľom je ponúknuť dostatočné množstvo produktov pre diabetikov, ktorí chcú riešiť svoje ochorenie pomocou diéty, pre ľudí s nadváhou a pre tých, ktorým záleží na zdraví. S našimi produktami si môžete doslova užívať Keto diétu, bez veľkého obmedzovania sa.

Máme pre vás potraviny, ktoré majú všetky nami stanovené kritéria. Postupne hľadáme a dopĺňame produkty, ktoré budú pre vás zaujímavé kvalitou, chuťou a aj cenou. Každý produkt má informácie o zložení a nutričné hodnoty, aby ste sa sami rozhodli, či daný produkt kúpite alebo nie.

Na záver len toľko, že sme na trhu veľmi krátko a vidíme, že je záujem o naše potraviny a to nám robí veľkú radosť a dodáva energiu, aby sme vám toho ponúkli ešte viac.

Danka a tím Ľubito